Färgade ögonfransar: Hiss eller diss?

Vad är egentligen de senaste ögonfranstrenderna? Trender som fungerar för just oss, gör oss bekväma, och får oss att känna oss attraktiva? För vissa är svaret färgade ögonfransar. Håller alla med, eller är det bara en lokal trend?

Den klassiska sminkningen ersätts allt oftare av vågade, färgglada stilar. I vardagen vinner förstås svart mascara, men varför inte prova lite färger då och då?

Färgade ögonfransar: Hiss eller diss?

Många anser att färgade ögonfransar är fult, medan andra tycker att det är en perfekt look för festivaler. Vi kan förstå båda sidor. Lite färg kan göra under för din attraktivitet, oavsett om du sminker dig vardagligt eller elegant. Problemet uppstår om du tar för mycket färg. Färgen ska inte vara ditt starkaste drag, för då tappar du både intresse och stil. Den viktigaste regeln för färgade ögonfransar är alltså att lagom är bäst.

FÄRGADE ÖGONFRANSAR: TIPS

1. Färgad mascara

Alla kvinnor bör äga en svart mascara. För en lite mer ovanlig och vågad look kan du även välja en färgad mascara! Numera finns mascara i många olika nyanser: rött, gult, grönt, blått, neonfärgat, ja allt du kan tänka dig! Intressant nog har färgad mascara funnits ganska länge. Redan på 1960-talet lanserade Revlon en variant avfärgad mascara. Detta blev startskottet på den trend som färgade ögonfransar utgör. Under ett par decennier glömdes trenden bort, men nu är den tillbaka och starkare än någonsin.

2. Färgade lösögonfransar

Om du vill framhäva färgen kan färgade lösögonfransar vara en bra idé. Du kan välja på många olika versioner, till exempel remsor med lösögonfransar i olika färger och mönster, lösögonfransar i en enda färg, ombre, neonfärgade toppar, regnbågsfärgade fransar, remsor där varje frans har en unik färg… ja, möjligheterna är oändliga! Det här är en perfekt lösning för dig som vill stå ut från mängden.

3. Färgade ögonfransförlängningar

Om du vill ha en långvarig effekt bör du testa färgade ögonfransförlängningar. Såväl mascara som lösögonfransar ska tas bort innan du lägger dig, men en ögonfransförlängning kan sitta kvar. Genom att fästa fransar i din valda färg kan du framhäva ögats egen färg och skapa ett häftigt utseende för fransarna. Varför inte testa neonrosa, mörkgrönt, lila eller mörkrött för att skapa en unik tredimensionell look?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*