Längre, tjockare och starkare ögonfransar? De bästa metoderna för att vårda fransarna

Du vill nog ha långa, tjocka och starka fransar, precis som alla andra kvinnor. Smink, vårdande produkter, accessoarer och mat kan vara en bra hjälp på vägen, men vet du hur du ska använda dem? Lyckligtvis är det faktiskt ganska lätt att uppnå ett bra resultat.

  1. Olivolja. Olja har länge använts för att vårda hud, hår och naglar. Olivolja har återfuktande och vårdande effekter som ger en glansighet. Dessutom är oljan lättanvänd. Doppa en bomullstuss eller kam i olivolja och svep den över fransarna. Du kan också göra en ögonmask av det. Låt en bomullstuss med olivolja vila mot ögonlocken i några minuter. Vid regelbunden användning kommer du snabbt se en fin effekt: len, återfuktad hy och välvårdade ögonfransar.
  2. Vitaminer och mineraler. Dessa finns främst i hälsosam mat. Ögonfransarnas skick förbättras av vitamin B och D, vilka även skyddar fransarna mot skadliga yttre faktorer. För bättre resultat kan du dricka örtte och andra hälsosamma drycker.
  3. Vaselin. Detta är en gammal metod som har skyddande, återfuktande, vårdande och stärkande egenskaper. Applicera vaselin med en borste innan du går och lägger dig. Tvätta ögonen noggrant, med mycket vatten, när du vaknar nästa morgon.
  4. Olja med vitamin E. Denna effektiva olja stimulerar fransarnas tillväxt och vårdar huden kring ögonen. Oljan motverkar avfall, bygger upp fransarnas inre struktur, och har återfuktande egenskaper. Applicera en liten mängd innan du går och lägger dig. Efter ungefär en månad bör du kunna se effekten.
  5. Undvik ögonfranstången. Om du använder redskapet för ofta kan fransarna och ögonlocken försvagas. Välj istället en mascara som böjer fransarna, och låt bara ögonfranstången komma fram vid särskilda tillfällen.
  6. Ögonfransserum. Det finns många produkter på marknaden som stimulerar ögonfransarnas tillväxt och förbättrar deras skick. Dessa är oftast lättapplicerade produkter, som en mascara eller eyeliner. Du kan använda dem som hudbehandling eller som primer inför mascara. De har ofta volymgivande, förlängande och mörkgörande egenskaper.
  7. Sminkborttagning. Här är det mycket viktigt att du väljer rätt produkt, för din sminkborttagning påverkar både skick och utseende när det gäller ögonfransar, ögonlock och ögon. Välj en konsistens, sammansättning och egenskaper som passar just din hud. De bästa valen är oftast skum och rengöringsmjölk. Om du använder vattenfast mascara bör du däremot välja en tvåfasig sminkborttagning. Häll lite av den på en bomullsrondell och tryck den mot ögonlocket. Låt produkten lösas upp. Kom ihåg att alltid tvätta bort smink på kvällarna! Att sova med smink kan nämligen leda till irritation och infektioner i hud och ögon.
  8. Var skonsam. Ögonfransar och ögonlock är mycket känsliga, och mottagliga för irritation. När du tvättar bort smink eller gnuggar dig i ögonen måste du vara så försiktig som möjligt. I värsta fall kan ögonfransarna falla av, och dina ögon eller ögonlock kan bli röda.
  9. Ta hand om ögonen. Om du börjar få ont i ögonen eller märker täcken på inflammation behöver du uppsöka en läkare. Detta kan nämligen vara symtom på en sjukdom som skadar fransarna. Rodnad, tårar, svullnad, och kliande är bara några av alla de symtom som kan tyda på att något är fel.
  10. Lösögonfransar. Egentligen är lösögonfransar inte ens värt ansträngningen. Visst, det kanske verkar frestande att inte tillbringa lika mycket tid på morgonen, men tyvärr försämrar dessa metoder ögonfransarnas naturliga skick. Prova istället ögonfransserum, vårdande mascara, eller någon av de ovan nämnda metoderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*