Färgad mascara: Hiss eller diss?

Svart är utan tvekan den mest populära mascaran. Inget annat ger oss en så intensiv och uttrycksfull look. Betyder det att färgad mascara inte kan se bra ut? Nej, riktigt så enkelt är det inte.

Smink finns i många olika varianter. Vi kan anpassa sminkningen efter vårt humör, tid på dagen, årstid, och tillfälle. Vi sminkar oss annorlunda i vardagen jämfört med en festlig kväll. Ett av de mer vågade alternativen är färgad mascara.

Färgad mascara

Många förknippar färgad mascara med smink för barn, och är inte särskilt sugna på att själva prova dem. Svart är ett säkrare val, som ofta är av bättre kvalitet. Försäljningssiffrorna talar sitt tydliga språk. Det är synd, för färgad mascara erbjuder faktiskt många olika möjligheter!

När bör du använda färgad mascara?

Färgad mascara passar inte direkt i vardagen. Däremot är det en utmärkt idé vid särskilda tillställningar, till exempel festivaler eller nyårsafton. Kom bara ihåg att välja en färg som passar just dig, så att bilderna blir lika snygga som du är!

Hur använder man färgad mascara?

När det gäller smink finns det en bra grundregel: blanda rätt färger. Vissa nyanser passar bra ihop, medan andra verkligen inte gör det. Om du gillar färgglatt räcker det med en enda färg (fast du kan välja olika nyanser). En färgad mascara är en så uttrycksfull detalj att den passar bra även med en mer diskret sminkning. Om du tillsätter lite färg, till exempel i form av en eyeliner, kan du få en uttrycksfull look utan att överdriva.

Vilka färger finns det?

De vanligaste och mest intressanta färgvalen är:

  • blått och himmelsblått
  • mörkgrönt och ljusgrönt
  • neonrosa, orange och gult
  • lila och plommonfärgat

Vilken färg bör du välja?

Ingen färg är så universell som svart. Fundera på vilken effekt du vill uppnå vid vilket tillfälle, och vad du ska ha på dig.

Blå nyanser passar alla ögonfärger och hårfärger. Om vi använder rätt mängd ser ögonen större ut. Lila mascara passar bra till gröna och blå ögon, och framhäver ögonens vackra nyanser. Grön mascara är ett utmärkt val för brunögda kvinnor.

Att kombinera färger

Kom ihåg att aldrig använda för många färger på samma gång. Om du väljer en grön mascara är sotade ögon i mörkgrönt, svart eller brunt ett bra val. Undvik färger som står i kontrast, eftersom en överdriven sminkning sällan är särskilt attraktivt. Lagom är bäst!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*