Hitta den bästa mascaran: Tips och trick

En hållbar, noggrann och vacker sminkning innebär i princip alltid en bra mascara. Definitionen av en sådan skiljer sig förstås åt, eftersom alla kvinnor är ute efter olika saker. Hur vet man egentligen om en produkt är rätt för en själv?

Olika sorters mascara

Visste du att en mascaras effekt till stor del beror på borsten? Faktum är att den ligger till grund för vilken slags mascara produkten ska utgöra. Exempel på olika lmascaror är:

  • förlängande mascara: dessa innehåller molekyler av kashmir och polymer, som får fransarna att se längre ut. Borstens strån sitter vanligtvis glest, vilket separerar ögonfransarna och får varje individuell frans att täckas av färgen.
  • mascara som gör fransarna tjockare: dessa har en tjock konsistens, och borstens strån sitter oftast tätt ihop.
  • böjande mascara: den här sortens borste liknar en båge, och det är den som ansvarar för att böja fransarna.
  • klassisk mascara: här har borsten en mellanstor rak form som framhäver ögonfransarna på ett naturligt sätt.
  • förlängande och böjande mascara: borsten är böjd och har strån som sitter tätt ihop.
  • mascara som separerar fransarna: den här borsten liknar en ögonfranskam.

Vad kännetecknar en bra mascara?

  1. Borsten
    Eftersom mascarans slutgiltiga effekt beror på borsten behöver den vara noga utvald. Formen, storleken, strånas placering och borstens greppform är alla faktorer som påverkar vårt utseende. Alla borstar smalnar inte av i ändarna, utan vissa är bollformade. I bästa fall har borsten strån av olika längd, så att du enkelt kan nå även de kortaste ögonfransarna.Välj gärna en silikonborste, eftersom dessa är både precisa och hygieniska. De tappar inte formen, drar inte till sig orenheter, och är lätta att rengöra. Dessutom kammar silikonborstar enkelt igenom fransarna och täcker dem med mascara på ett vackert sätt.
  2. Hållbarhet
    Innan du köper en mascara bör du kontrollera att den är hållbar, inte fläckar eller flagnar, och att den lovar ett bra resultat. När allt kommer omkring ska ju mascaran sitta på dina fransar, inte falla ner på kinderna eller ögonlocken!
  3. Omvårdnad
    En bra mascara ska både färga och ta hand om ögonfransarna. Därför bör du hålla utkik efter vax, oljor, extrakt från växter, silke, panthenol, och doftfria ingredienser. Dessa gör att fransarna återfuktas, vårdas, blir glansiga, och att din helhetslook blir mycket finare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

*

*