En kort guide: Hur man tar hand om sina fransar

Vi har alla lyssnat på våra makeupartister tala om de senaste ingredienserna, pomader och smink som är bra för fransarna och vår hud. Men vi har inte haft något ”steg för steg” -guide till hur man tar riktigt hand om fransarna. Så jag har skapat den här lilla guidesen är för att hjälpa dig att ta hand om fransarna och behålla ditt gleam oavsett vad!

Skötsel – varje dag

Tvätta alltid dina fransar med en lätt schampo för att förhindra oljebuildup. När det kommer till att tvätta fransar är mindre bättre. Även om du bor i en miljö med torr luft, är det inte nödvändigt att gå över fransarna som vädras. Dubba inte dina fransar heller, för eftersom fransarna inte har några sebaceösa körtlar, så producerar de ingen olja som kan dras ut ur dem. Försök hålla sig borta från reglar, skrubbar och mascara som kan skada fransarna och samlas upp på roten.

Rengöring – varje vecka

Det är viktigt att rengöra fransarna på ett skonsamt sätt varje vecka för att undvika framtida problem. Det finns flera olika produkter på marknaden som är speciellt formulerade för att ta bort orenheter, olja och smuts från fransarna. Om du inte har tillgång till ett fransrengöringsmedel, kan du använda ett mildare schampo som inte torkar ut fransarna.

Conditionering – varje månad

Conditionering är den viktigaste delen av att bibehålla fransarnas hälsa. Försök använda ett rikt fuktgivande balsam som är speciellt anpassat för att reparera fransarna. Välj en som inte är för oljig, för stor oljehalt kan täppa till folliklarna och göra dem att fransarna inte kan växa.

Styling – varje dag (om du vill)

Som jag nämnde tidigare, är det viktigt att undvika reglar eftersom de kan skada dina fransar. Men om du är den typen av person som föredrar att styla dina fransar, använd då bara ljusa värmekrökar, som inte tar för mycket från fransarna. Försök också använda ett minimalt antal vaxer, för starka produkter kan täppa till folliklarna.

Fushi Kölnskadning – varje vecka

Fushi Kölnskadning är en naturlig produkt för att förlänga fransarna. Det kan också stärka tunna fransar och ge dem en vithetslyster. Om du använder Fushi Kölnskadning bör du vara försiktig, för att överdrivet användande kan orsaka skador. Om du vill använda det, bör du inte byta eller applicera det mer än en gång i veckan.

Mask – ett par gånger i månaden

Att använda en mask är den bästa och säkraste metoden för att näringa fransarna. För att mjuka upp, återställa och fylla ut fransarna, så rekommenderar vi att använda en mask ett par gånger i månaden.

Slutord

Detta är lite om hur man vårdar sina fransar. Att ha starka och välmående fransar tar lite extra omvårdnad och disciplin, och när det görs regelbundet, kommer det att bibehålla dina fransars hälsa. Att ta hand om fransarna är ofta bortglömd, men det är viktigt att ta hand om fransarna och bibehålla deras glans. Lycka till!